KOCAELİ / DARICA - OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Haz

Panolara şairlerin hayatı ve şiirleri konuldu. Öğrencilerimiz okumak istediği ya da merak ettiği şairin zarfını seçip hayatını ve şiirlerini okuyarak bilgi sahibi oldular.

Nis

Okulumuzda 27 öğrenci ile birlikte  Darıca Şehit Hasan Kaya Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi ziyaret edilmiş ve İmam Hatip okullarının dünü bugünü ve geleceği konularında bilgiler alınmıştır.

Bunun yanında çevre okullar ziyaret edilmiş öğrencilerin ilçe okullarının vizyonu ve misyonu hakkında fikir sahibi olmaları sağlanmıştır

Mrt

Kandillerde veya belirlenen günlerde okulumuzda Dinî programlar yapıldı. İkramlar dağıtıldı. Hatim programları düzenlendi.

Mrt

Okulumuzun farklı bölümlerinin (koridorlar, sınıf içi panolar, Mescid...) uygun alanları ayet, hadis, hat gibi içerikleri de olan farklı görsellerle zenginleştirildi.

Ara

Vakti Kuşanmak projesi kapsamında okulumuzda "Namaz Arkadaşım Olur Musun?" etkinliğini başlattık. İlk olarak her sınıftan "namaz gönüllüleri" seçtik, toplantılar yaptık. Namaz arkadaşım olur musun etkinliğini tanıtan bir pano hazırlayıp boş listeler astık, panodaki listeler dolunca da öğrencileri birbirleriyle kura ile eşleştirdik. Birbirinin namaz arkadaşı olan öğrenciler hem birbirlerini namaza çağırıyor hem de eksiklerini birbirlerine öğretiyorlar.

Yine okulumuzda öğle namazları cemaatle kılınmaya devam etmekte, uygulamalı namaz kılınışı derslerde işlenmekte, yeni görsellerle, sınıfta namaz köşesi oluşturma gibi etkinliklerle projemiz zenginleştirilmektedir.

Ara

VAKTİ KUŞANMAK
Öğle namazını cemaatle kılmaya, duvarlarımızı ve panolarımızı "namaz" ile ilgili yeni görsellerle  zenginleştirmeye devam ediyoruz.

Ayrıca namaz alışkanlığı kazandırmak amacıyla ara tatilde gerçekleştirilen "Namazla Buluşuyorum" etkinliğine katılan öğrencilerimize de çikolata hediyeleri verildi.

Kas

Peygamberimizin "gözümün nuru",  "cennetin anahtarı", "amellerin en faziletlisi" olarak nitelendirdiği NAMAZ ile ilgili çocuklarımızda bilinç oluşturmak için Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün usul ve esaslarını hazırladığı "Vakti Kuşanmak" projesini biz de okulumuzda uyguluyoruz.

Okulumuzda cemaatle namaz kılmak, okulumuzun farklı köşelerini namazla ilgili görsellerle süslemek, pano dergi sunmak, bilgi paylaşımları yapmak gibi etkinliklerin yanında tatile girerken tatilde de namaz bilinçlerini devam ettirmeleri için tüm öğrencilerimize 1 haftalık namaz çizelgelerini tatilden sonra dolu bir şekilde geri dönmesi üzere teslim ettik.

Vakti kuşanmak, vaktimizi namazla kuşatmak hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda sene boyunca etkinliklerimiz devam edecektir.

Eyl

Öğrencileri ortak duyguda bir araya getirmek amacıyla hazırlanan program; 1 dakikalık saygu duruşu ve istiklal marşımız ile başladı. Okul Müdürümüz Ali AKYIL`ın günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasıyla devam etti. Bir öğrencimizin Kur'an-ı Kerim  tilaveti ve diğer öğrencilerimizin de şiir okumaları ile programımız bitmiştir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Öğretmen ve öğrencilerle istişare ederek eğitimde verimliliği ve kaliteyi arttırmak adına bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Haz

Dünyanın en kutsal mesleği sıralamasında ilk sıra kuşkusuz öğretmenliktir. Çünkü ister doktor olun, ister mühendis ya da hakim... size mutlaka bir öğreten vardır. Anne ve babamızdan sonra bizi hayatla ilk tanıştıran öğretmendir. Onunla kalemi, kâğıdı, harfleri, heceleri, sözcükleri ve cümleleri keşfederiz. İyi ile kötüyü, aydınlık ile karanlığı ayırt etmeyi öğreniriz.