KOCAELİ / DARICA - OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Haz

Materyaller sadece öğretmenler için değil, öğrenciler için de çok önemlidir. öğrenciler alacaklara özel derse hazırlıklı ve donanımlı girip, kendi çabalarıyla materyaller hazırlayıp gelebilir. O konuyla alakalı materyal hazırlayan öğrenciler haliyle konuya hakim olur ve unutmaz. Bu durumda da hemen hemen her soruyu zihninde hayal edip çözmesi hızlanır.

Haz

Öğrencilerimize sene boyunca belirli aralıklarla deneme sınavları yaptık. Sınav sonuçlarının istatistiklerini değerlendirip öğrencilere bilgilendirmesini yaptık.

Haz

Öğrencilere belirli aralıklarla okul bazında online veya yüz yüze olarak deneme sınavları yapılır, sınav analizleri yapılarak eksik veya yetersiz konuların geri dönüşümleri sağlanır.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce okullarda uygulamaya konulan, Dost Kitaplar/Kitap Dostları: Okuyan 7'ler projesi kapsamında kitap okuma takımını takımları oluşturduk. Bu kapsamda öğrencilerle kitap okuduk. Ayrıca en çok kitap okuyan takımlara çeşitli hediyeler verildi.

Haz

Son sınıf öğrencilerine gelecek yıl tercih yapılabilecek liselerin tanıtılarak çalışma planı çıkarıldı. Meslek kabiliyeti olan ve bu alanda kendisini geliştirmek isteyen öğrencilere ilgili dersleri seçmeleri yönünde rehberlik yapıldı.

Haz

Öğrencilerimizin okul imkanlarından yararlanması. sosyalleşmesi ve zeka gelişimi için okulumuzda Zeka Oyunu alanları oluşturduk ve öğrencilerimizle oyunlar oynadık. İlçede yapılan Zeka Oyunları yarışmasında bir öğrencimiz 3. olmuştur.

Mrt

Darıca Belediyesinin destekleriyle; okulumuz öğrencileriyle hayvanat bahçesi gezisi gerçekleştirdik.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı yaptık. Duyulan siren sesiyle okul içerisinde bulunan öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından ilk olarak "Çök Kapan Tutun" hayat kurtaran üç hareket yapıldı. Siren sesi bitmesinin hemen ardından zemin kattan başlayarak üçüncü kata kadar sırayla öğrenci ve öğretmenlerimiz başarılı bir şekilde tahliye edildi,

Şbt

"Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı" faaliyeti kapsamında okul Türkçe zümresi tarafından öğrencilere masal anlatma etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Türkiye Zeka vakfının düzenleyeceği mangala ve reversi yarışmalarında ilçemizde, okulumuzu temsil edecek öğrenci seçimi için turnuva düzenlendi.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Şbt

Meslek dersi öğretmenlerince yapılan planlama dahilinde haftanın ayet ve hadisi panolarda hafta boyunca gösterilmesi öğrencilerin katkıları ile sağlanmıştır.

Şbt

2022 Ocak ayı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri(DÖGEP) Geliştirme Programı; okulumuz öğretmenlerinden Müzeyyen Çağlayan tarafından yapılan sunumumuz Sayın İl Millî Eğitim Müdürümüz Ömer AKMANŞEN ve Sayın İlçe Millî Eğitim Müdürümüz İsmail OĞUZ`un katılımları ile başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir. Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

ETKİNLİK: DENKLEMLER KONUSUNU PEKİŞİTİRİYORUM

7. sınıflarda işlenen birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer kazanımı pekiştirmek ve aktif öğrenmeyi sağlamak amacıyla etkinlik oluşturulmuştur.

Sınıftaki öğrenci sayısı kadar karton parçasına denklemler yazılmıştır. Kartonların arka yüzlerine de o denklemin cevabı olmayan fakat diğer denklemlerden birinin cevabı olan sayılar yazılmıştır. Bu kartonlar bir torbaya konularak her öğrenciden bir karton çekmesi istenmiştir. Ardından öğrencilere kendilerine çıkan denklemleri çözmeleri için 10 dakika süre verilir. Gönüllü bir öğrenciden başlayarak denkleminin cevabını söylemesi istenir. Cevabın yazılı olduğu kartonun sahibi olan kişide kendi denkleminin cevabını söyleyerek bu şekilde son öğrenciye gelene kadar bir döngü oluşturulur. Bütün kartonlar bittikten sonra kartonlar torbaya geri konularak her öğrenciden bir önceki kartonunda farklı bir karton çekmesine dikkat ederek oyun tekrarlanır.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu teknik altyapı ve desteğini sağladığımız münazara`nın başlığı "değerler eğitimi, bilim, sanat etkinlik alanı" olarak belirlendi.

Gruplarımızın savunduğu tezler;

1)Biyoteknolojik gelişmeler yararlıdır?

2)Biyoteknolojik gelişmeler zararlıdır?

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara